Consulaat-Generaal van België in Jeruzalem

België in Jeruzalem en het Palestijns Gebied

Welkom op onze website!

 
Jeruzalem

Het Consulaat-Generaal van België in Jeruzalem is op zoek naar een polyvalente medewerker(ster).

Taakomschrijving:

Je bent lid van het team  van het Consulaat-Generaal, dat zich bezighoudt met de sociale agenda van de post, de organisatie van evenementen en sociale media. Daarbij zorg je  voor de databank met de contacten en beheert de sociale media van het Consulaat-Generaal. Daarnaast zal je ook administratief en consulair werken, inclusief het vertalen van teksten. Ook zal je andere collega’s bijstaan ingeval van werkoverlast of hen vervangen in hun afwezigheid.

Vereisten

 • Administratief in staat zijn om een betaalde job uit te oefenen
 • Perfecte mondelinge en schriftelijke beheersing van het Arabisch en/of het Hebreeuws, het Engels  en het Nederlands en/of Frans (met uitstekende schrijf- en vertaalvaardigheden)
 • Goede kennis van ICT-hulpmiddelen (Microsoft Office: Outlook, Words en Excel) alsook van de sociale media
 • Goed georganiseerd zijn en met precisie kunnen werken
 • Proactief zijn en zelfstandig kunnen werken
 • Goede communicator
 • Team player
 • Discreet en loyaal

Zal als meerwaarde worden beschouwd tijdens het selectieproces:

 • Kennis van Frans en Nederlands
 • Kennis van Arabisch en Hebreeuws
 • Relevante academische opleiding
 • Kennis van het functioneren van Belgische instellingen en administraties
 • Werkervaring

Contract: locaal contract van 12 maanden

Uren: maandag-vrijdag: 08:00 – 16:00

Selectieprocedure:

 • Eerste fase: analyse van de schriftelijke kandidaturen met selectie voor de tweede fase.
 • Tweede fase: aflegging van een reeks tests door de aangeschreven kandidaten in de week van 5 augustus.
 • Derde fase:  interview in de week van 5 augustus van de kandidaten die de tweede fase suksesvol doorlopen hebben.

Geschatte startdatum: 01/10/2019

Indien U belangstelling hebt, stuur dan voor 31 juli 2019 uw CV en een motivatiebrief aan de Consul-Generaal via het adres van jerusalem@diplobel.fed.be . Gelieve ook een copie van uw identiteitsdocument bij te voegen evenals de coördinaten van twee referentiepersonen.

----------

U bent een Belg die onlangs naar Jeruzalem is verhuisd en u wilt zich inschrijven op het Consulaat-Generaal in Jeruzalem? U reist als toerist door het Palestijns Gebied en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Jeruzalem of het Palestijns Gebied gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen.
 

Een sensibiliseringscampagne werd in België gelanceerd voor potentiële asielaanvragers. Het is immers gebleken dat foutieve informatie circuleert over de procedure in België. Ga naar de website www.factsaboutbelgium.be om meer te vernemen.

 

Nieuws

10 jul

Vandaag nam de Werkgroep Kinderen en Gewapende Conflicten van de VN-Veiligheidsraad, waarvan België sinds 1 januari voorzitter is, conclusies aan over de situatie van kinderen in het gewapende conflict in Syrië. Voor het eerst in lange tijd stuurt de Veiligheidsraad zo een sterk signaal uit over de situatie in Syrië en meer bepaald de schendingen van kinderrechten. De Veiligheidsraad roept partijen die zich daaraan schuldig maken tot de orde. Ons land leidde de onderhandelingen over de aanbevelingen die dergelijke schendingen moeten voorkomen.

28 jun

Oostenrijk, België, Finland, Nederland, Slovenië, Spanje en Zweden hechten het grootste belang aan het behoud van het gezamenlijke actieplan (JCPoA), ondertekend door Iran en unaniem goedgekeurd door de VN-Veiligheidsraad, als een sleutelinstrument voor het non-proliferatieregime en een belangrijke bijdrage tot stabiliteit in de regio. 

28 jun

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo sprak met Lina al-Hatloul, de zus van de Saudische mensenrechtenactiviste Loujain al-Hathloul. Zij werd in mei 2018 gearresteerd omwille van haar activisme voor vrouwenrechten in Saudi-Arabië. Dat vrouwen met de wagen ‘mogen’ rijden in Saudi-Arabië is mede dankzij vrouwen als Loujain. Ze betaalt daar echter een prijs voor en riskeert een gevangenisstraf.

20 jun

Vandaag maakte het internationale team (Joint Investigation Team - JIT), dat een strafrechtelijk onderzoek voert naar de ramp met vlucht MH17 van Malaysian Airlines boven Oekraïne in juli 2014, de namen bekend van 4 verdachten die betrokken zouden zijn bij het neerschieten van dit passagiersvliegtuig. De tragische gebeurtenis van bijna 5 jaar geleden kostte het leven aan 298 mensen, onder wie ook verschillende landgenoten.

08 jun

België feliciteert Estland, Niger, Saint Vincent en de Grenadines, Tunesië en Vietnam met hun verkiezing tot niet-permanente leden van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties. Zij zullen vanaf 1 januari 2020 voor een periode van twee jaar zetelen.