Consulaat-Generaal van België in Jeruzalem

België in Jeruzalem en het Palestijns Gebied

Welkom op onze website!

 
Jeruzalem

 
U bent een Belg die onlangs naar Jeruzalem is verhuisd en u wilt zich inschrijven op het Consulaat-Generaal in Jeruzalem? U reist als toerist door het Palestijns Gebied en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Jeruzalem of het Palestijns Gebied gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen.
 

De Belgische federale en Europese verkiezingen zullen plaats vinden op 22 mei aanstaande op het Consulaat-Generaal van België in Jeruzalem (in België, zullen de verkiezingen plaats vinden op zondag 26 mei).  De kiezers die voor deze verkiezingen ingeschreven zijn vinden hieronder alle nodige informatie.

1. De personen die gekozen hebben om persoonlijk in België te stemmen, zullen hun oproep per post ontvangen in de loop van volgende week.

2. De kiezers die per volmacht in België stemmen zullen geen oproepingsbrieven ontvangen. De volmachtsdrager ontvangt in België bij zijn eigen oproepingsbrief tegelijkertijd een uittreksel van de volmacht.

3. De personen die  via de post (briefwisseling) gaan stemmen krijgen eveneens volgende week per post een oproepingsbrief evenals hun stembiljet met bijgaande instructies.  Ze moeten hun ingevuld stembiljet zo snel mogelijk naar België sturen zodat hun stembiljet in de Belgische gemeente vóór 26 mei aankomt. In het geval dat hun stembiljet na de verkiezingen aankomt, zal hun stembiljet niet geldig zijn.  

4. De personen die op het Consulaat-Generaal persoonlijk (en/of als volmachtsdrager) zullen stemmen, zijn uitgenodigd om op het Consulaat-Generaal op woensdag 22 mei 2019 tussen 13.00 en 21.00 te verschijnen om te stemmen. Gelieve een identiteitsdocument mee te nemen.  

Adres:  Consulaat generaal van België,  5, Baibars Street, Sheikh Jarrah,  9711769 Jérusalem     Jérusalem     Tel . (02) 5828263

OPMERKING: op woensdag 22 mei, zal het Consulaat op deze dag uitsluitend openen voor de verkiezingen. De andere consulaire diensten zullen niet beschikbaar zijn op die dag.  

 
Een sensibiliseringscampagne werd in België gelanceerd voor potentiële asielaanvragers. Het is immers gebleken dat foutieve informatie circuleert over de procedure in België. Ga naar de website www.factsaboutbelgium.be om meer te vernemen.

 

Nieuws

23 mei

Business & Human Rights Peer Learning Meeting: toespraak van vicepremier en minister van Buitenlandse en Europese Zaken en Defensie Didier Reynders (Brussel, 23 mei 2019).

17 mei

Vandaag is de Internationale Dag tegen Homofobie, Transfobie en Bifobie (IDAHOT). Op 17 mei 1990 besloot de Wereldgezondheidsorganisatie om homoseksualiteit te schrappen uit de internationaal gehanteerde lijst van ziekten. Dit jaar ligt de focus van IDAHOT op Rechtvaardigheid en bescherming voor iedereen.

15 mei

Een internationale campagne voor vrouwen- en meisjesrechten, een partnerschap met de privésector rond duurzame chocolade, hackathons in het Zuiden en innovatie in de humanitaire hulp. Dat zijn enkele van de hoogtepunten uit het jaarverslag 2018 van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking dat vandaag verschijnt. 

10 mei

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken en Defensie Didier Reynders vaardigt ambassadeur Renier Nijskens, speciaal gezant voor het gebied van de Grote Meren, en generaal-majoor Philippe Boucké, adjunct-stafchef Defensie, af naar de Congolese hoofdstad Kinshasa van 12 tot 15 mei 2019.

30 apr

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken en Defensie Didier Reynders is tevreden met het advies van het Europese Hof van Justitie van de Europese Unie over de verenigbaarheid van het Investment Court System (ICS) met de Europese verdragen. Het ICS is het hervormde systeem voor geschillenbeslechting tussen landen en investeerders. Het ICS maakt deel uit van de economische en handelsovereenkomst tussen de EU en Canada (CETA). Met dit advies heeft het Hof de laatste juridische bezwaren verworpen.