Nuttige informatie voor Belgen in Israël/Jeruzalem/Palestina na 07 oktober 2023

  1. Laatst bijgewerkt op

Nuttige informatie voor Belgen in Israël/Jeruzalem/Palestina na 07 oktober 2023.  

De moeilijke dagen die we momenteel doormaken, raken ons allemaal. België is zich ten zeerste bewust van uw bezorgdheid en de moeilijkheden waarmee u geconfronteerd wordt. 

  1. De Belgische autoriteiten hebben begrip voor de situatie, die de grootste aandacht krijgt. Alle nieuwe informatie die aan de Belgen moet worden meegedeeld, zal onder meer via deze website en via het reisadvies gebeuren. 
  2. Belgen op doorreis die niet in Israël/Jeruzalem/Palestina wonen en niet zijn ingeschreven in de consulaire registers van de Belgische diplomatieke posten in Tel Aviv en Jeruzalem, wordt aangeraden zich te registreren bij Travellers Online zodat de autoriteiten contact met hen kunnen opnemen.  
  3. Belgische reizigers die gestrand zijn in Israël/Jeruzalem/Westelijke Jordaanoever scheepten in naar België op de speciale vlucht van 15 oktober 2023 en op speciale Europese vluchten. 
  4. 4Voor meer informatie over deze speciale vluchten kunt u contact opnemen met het crisiscentrum: crisiscentrum@diplobel.fed.be 
  5. We willen onze medeburgers van wie het Belgisch paspoort verlopen is en die een ander paspoort hebben (Israël, VS, Brazilië, enz.) waarmee ze zonder visum naar Europa kunnen reizen, eraan herinneren dat ze met hun buitenlands paspoort naar België kunnen reizen. Eenmaal in België kunnen ze een paspoort aanvragen. Deze procedure is snel (= enkele dagen), terwijl de procedure voor het aanvragen van een paspoort buiten België langer is (= enkele weken: omdat paspoorten die in België worden gemaakt, moeten worden teruggestuurd naar de diplomatieke posten in Tel Aviv en Jeruzalem). 
  6. We wijzen er ook op dat Belgen in Israël/Jeruzalem vluchten kunnen nemen vanuit Tel Aviv en Amman.