Consulaat-Generaal van België in Jeruzalem
Home Op reis in Jeruzalem en het Palestijns Gebied

Op reis in Jeruzalem en het Palestijns Gebied

Reisadvies

De reisadviezen voor Jeruzalem en voor het Palestijns Gebied kunt u lezen op de algemene website van de FOD Buitenlandse Zaken.

Veiligheidsbrochure

 
Belgen in nood

België wordt in het buitenland vertegenwoordigd door meer dan honderd ambassades en consulaten-generaal. Het ambtsgebied van de ambassade kan zich uitstrekken tot aangrenzende landen waar geen vertegenwoordiging aanwezig is. Ambassades en consulaten vervullen geen louter diplomatieke opdracht maar fungeren tevens als ‘openbare dienst’ voor Belgen in het buitenland. Tot op zekere hoogte kunnen ze bijstand verlenen aan Belgen in moeilijkheden. Daarnaast bestaan er nog tal van ereconsulaten die echter over minder bevoegdheden beschikken. Ze zijn niet altijd van Belgische nationaliteit en spreken ook niet altijd de officiële talen van België. Lees verder... 

 

Contactgegevens voor Belgen in nood in Jeruzalem en het Palestijns Gebied

Voor dringende gevallen (ongevallen, verlies/diefstal documenten, etc. - geen visa!) na de werkuren en tijdens het weekend kunnen Belgen het Consulaat-generaal in Jeruzalem bereiken via het noodnummer + 972 53 429 86 03.